Légfrissítő készítése házilag

Sokan szeretnék, ha az otthonuk mindig friss illatú lenne, azonban nem kedvelik a mesterséges illatokat, aromákat. A bolti légfrissítők hátránya amellett, hogy „mű” illatot csinálnak, hogy nagyon drágák, valamint különböző betegségeket, allergiákat is előidézhetnek az összetevőik miatt. Ha mi sem kedveljük őket, nem kell feltétlenül lemondani az illatos otthonról, könnyedén készíthetünk házilag is légfrissítőt.

Légfrissítő készítése házilag

Légfrissítő készítése házilag

Mint minden légfrissítőnek, ennek is kell, hogy legyen egy adagolótartálya. Ezt házilag több mindenből elkészíthetjük. A legegyszerűbb, ha folyékony szappanos flakont vagy ablaktisztító folyadékot tartalmazót nem dobunk ki a kiürítés után. A házilag készített légfrissítő oldat alapja az alkohol. Ezt a legegyszerűbb, ha gyógyszertárban szerezzük be. A lényeg, hogy olyan legyen, aminek nincsen illata.

Az alkohol mellé szükségünk lesz még valamilyen illóolajra. Természetesen olyat válasszunk a házilag gyártott légfrissítőhöz, amilyen illatot szeretnénk a lakásunkban érezni. Ha ezt a két összetevőt beszereztük, akkor az üres flakont töltsük meg csapvízzel, majd a tetejére öntsünk egy kicsit az alkoholból. Az alkohol tetejére cseppentsünk az illóolajból.

Az olaj az alkoholban elvegyül, majd az alkohol pedig a vízzel. Ha ablaktisztítós flakonban tároljuk a házi légfrissítőt, akkor spriccelhetünk a levegőbe belőle, ha viszont nincsen a tetején spriccelő, akkor ne tegyük rá a kupakot és könnyedén ki tud majd párologni belőle a kellemes illat.

 

  
Iktatva: Otthon Címkék: , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014