Légcsőhurut kezelése házilag

A nátha szinte mindenkinél jelentkezik legalább évente egyszer. Ez a leggyakrabban késő ősszel és télen fordul elő, mikor lehűl az idő és a szervezetünk még nincsen felkészülve az átállásra. Sokan az egyszerű náthát nem veszik elég komolyan, mondván majd elmúlik. Azonban ennek a betegségnek is megvannak a veszélyei, mégpedig a szövődmények. Az egyik ilyen nagyon súlyos szövődmény lehet a légcsőhurut.

Légcsőhurut kezelése házilag

Légcsőhurut kezelése házilag

Ha légcsőhurut jelentkezik valakinél, akkor azonnal el kell kezdenünk a kezelését. Mivel elég veszélyes érdemes a légcsőhuruttal minél hamarabb orvoshoz fordulni, azonban a házilag alkalmazható gyógymódokat szinte azonnal el lehet és el is kell kezdeni alkalmazni. Első körben érdemes házilag készített borogatásokkal enyhíteni a fájdalmat. A hagymák fertőtlenítő hatását mindenki jól ismeri, ezért itt is ajánlott a fokhagymából vagy vöröshagymából készített borogatás alkalmazása. Az elkészítéséhez vágjuk fel apróra a hagymát, majd tegyük a mellkasunkra és tartsuk melegen. Ezen felül a hagyma levével akár be is dörzsölhetjük a bőrünket.

A légcsőhurut gyógyításában fontos szerepet játszanak még a házilag előkészített fürdők is. Leghatásosabb, ha borsmentából, kamillából, zsályából vagy eukaliptuszból készítjük el. Ha egyik sincsen otthon, akkor meg lehet próbálkozni az egyszerű sóoldattal is. Ha nincs kedvünk vízbe ülni, akkor ugyanezekkel inhalálhatunk is.

Fontos még a házilag alkalmazott gyógymódok mellett a táplálkozás is. Igyunk sok tejet, melyben minden alkalommal egy kis mézet keverünk el. A bátrabbak tegyenek bele fokhagymát is, mert ez a növény nagyon jó fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik.

  
Iktatva: Egészség, Életmód Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013