Korpásodás kezelése házilag

A korpásodás sokaknak gondot jelent, hiába vesznek erre készült szereket és samponokat. Amellett, hogy esztétikailag nem szép látvány, még viszket is, így kellemetlenséget is okoz a fejbőrnek. A korpásodás kezelésére szerencsére számos megoldás kínálkozik házilag is.

Korpásodás ellen házilag

Korpásodás ellen házilag

A szódabikarbóna a sütésen kívül nagyon sok mindenre jó, így a korpásodásra is. Házilag úgy használhatjuk fel, hogy összekeverjük vízzel és hajmosás után, amíg nedves a hajunk a fejbőrre kenjük. Alkalmazása több alkalommal ajánlott. A szódabikarbóna helyett szájvizet is használhatunk a korpásodás kezelésére. Ennek használata annyiban különbözik a szódabikarbónáétól, hogy a fejbőrbe dörzsölés után egy éjjel hagyjuk hatni, majd utána mossunk hajat.

Az almaecet is kiváló alapanyaga a hajápolásnak házilag. Ha 2:1 arányban keverjük vízzel és ezzel öblítjük le a hajunkat, akkor garantáltan sokat tehetünk a korpásodás ellen. Ha teljesen ép a fejbőrünk, akkor a sóval is megpróbálkozhatunk házilag. Besózva a fejünket, majd hajat mosva hatásos lehet a só is a korpa ellen.

A joghurt amellett, hogy zsírtalanítja a bőrt, táplálja is, hiszen rengeteg kalciumot tartalmaz. Ha kipróbáljuk, akkor természetesen natúr joghurtot használjunk. Miután bemasszíroztuk a fejünkbe 15 percet hagyjuk állni, majd mossuk meg a hajunkat. Amellett, hogy tisztítja a fejbőrt, a hajat is selymessé varázsolja. Ha nincs sok időnk, akkor a legjobb megoldás házilag, ha a samponunkhoz egy kis betadin oldatot keverünk, és ezzel mosunk hajat. Az eredmény garantált lesz a korpával szemben.

  
Iktatva: Egészség, Életmód Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014