Klimax tüneteinek enyhítése házilag

A klimax a változókor hétköznapi neve. Ez minden embert elér, a nőket hamarabb, a férfiakat egy kicsit később. A Klimax során a szervezetünk hormontermelése megváltozik és ez testi tünetekkel is járhat. A nőknél a legszembetűnőbb jel a menstruáció elmaradása. A sok drága kezelés mellett, rengeteg költségkímélő megoldás létezik házilag is a klimax tüneteinek enyhítésére.

Klimax tüneteinek enyhítése házilag

Klimax tüneteinek enyhítése házilag

A legegyszerűbb megoldás ha házilag változtatunk az étrendünkön. Mindenki tudja, hogy a sok zöldség és gyümölcs fogyasztása nagyon hasznos. Így van ez a klimax tüneteinek enyhítésénél is. Zöldségek közül a brokkoli és a petrezselyem fogyasztása a leghatásosabb. Gyümölcsök közül a füge fogyasztása lehet hatásos. Emellett fogyasszunk sok sajtot, diót, mandulát és mogyorót. Általánosságban elmondható, hogy a magvak fogyasztása jótékony hatással van a szervezetünkre.

Akik szeretik, fogyasszanak sok lenolajat is. Ezt salátákra téve nem olyan intenzív ízű, mint magában. A káliumtartalmú ételek, mint a banán vagy a paradicsom fogyasztása csökkenti a hőhullámok kialakulását. Az illóolajok közül házilag a citromfű, a jázmin és a levendula párologtatása hasznos lehet. Házilag a fürdők alkalmazása is sokat segíthet a klimax tüneteinek legyőzésében.

Reggelente ne sajnáljuk az időt és keljünk fel hamarabb és vegyünk egy 20 perces langyos fürdőt. Aki bírja, tegyen a fürdővízbe macskagyökeret, ami szintén segítheti az ellazulást. Érdemes lehet az aromaterápiás gyógyfürdők kipróbálása is.

  
Iktatva: Egészség, Életmód Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014