Kesztyűbáb házilag

Ha egy kisgyerek szülinapjára vagy névnapjára valami gyors és nem túl drága ajándékra lenne szükségünk, akkor a kesztyűbáb házilag készített változata lehet a jó megoldás. Az elkészítése sem igényel túl sok időt, és egy fél pár kesztyű is elégséges alap hozzá. Nem kell új kesztyűt vásárolni ehhez, ráadásul az is megteszi, amelyiken esetleg egy pici lyuk éktelenkedik.

A kesztyűbáb házilag való elkészítése jó családi móka is lehet. A legkönnyebben úgy tudjuk elkészíteni, ha egy sima fehér (vagy más színű) kesztyű középső ujjára rárajzolunk egy arcot. Ez lehet mosolyogó, kacsintó, komoly, szomorú stb., a lényeg azon van, hogy majd a gyerek meg tudja személyesíteni.

Kesztyűbáb házilag

Kesztyűbáb házilag

Ha komolyabb bábot szeretnénk készíteni, akkor be kell szereznünk hozzá némi alapanyagot. Ez kikerülhet a varródobozból (tű, cérna, gomb stb.) vagy a gyerek iskolai szerei közül. Több változatban elkészíthető egy kesztyűbáb, bátran lehet kísérletezni. Például ha egy királyt és/vagy királylányt készítünk, a megrajzolt arc fölé rajzoljunk koronát, vagy vágjuk ki papírból, és majd ragasszuk fel a kesztyűre. Ha egy kesztyűbáb kezébe gyufaszálat adunk, készen van a konyhás néni. A báb hasát érdemes egy kicsit kitömni, így sokkal könnyebben lehet majd játszani vele.

A kesztyűbáb házilag jó ajándék lehet a gyerekeknek, hiszen a kicsik nagyon szeretnek bábozni.

  
Iktatva: Hobbi, Kreatív Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013