Kerékcsere házilag: keréknyomás és gumi ellenőrzés otthon

Cserére szorul az abroncs, és szívesen megoldaná azt saját maga? Bár szakembernél sem kerül csillagászati összegekbe, de ha egyedül tenné ezt meg, természetesen semmi akadálya. A kerékcsere házilag is kivitelezhető, csupán néhány alapvető tudnivalóval kell tisztában lennie. Arról ne feledkezzen meg, hogy a keréknyomás is rendszeresen ellenőrzésre szorul, ezért a megfelelő felszereléssel ezt iktassa be bizonyos időközönként, általában kéthetente javasolt. Ez nem csak a gazdaságos működés szempontjából nagyon fontos, hanem azért is, hogy a gumi hosszú életű legyen.

Kerékcsere házilag: keréknyomás és gumi ellenőrzés otthon

Kerékcsere házilag: keréknyomás és gumi ellenőrzés otthon

Emelőre, kerékkulcsra, és kesztyűre mindenképpen szüksége lesz a feladathoz, ez utóbbi főként azért lényeges, hogy megvédje kezünket az esetleges sérülésektől. A csavarok óramutató járásával ellentétesen történő meglazítását úgy végezze, hogy mindig a szemben levővel folytassa!

Az emelőt a gépjármű alátámasztási pontja alá kell helyezi. Kezdő autósként talán nem tudja, hogy hol is van ez, de az autó kézikönyvében biztosan talál hozzá információkat. Az anyák levétele után már el tudja távolítani az abroncsot, hogy felhelyezhesse a másikat, a csavarokat szintén csillagalakzatban visszatekerve.

Ha a kerékcsere házilag történik, nagyon fontos, hogy néhány kilométert autózzon vele, majd utána újra húzzon egyet a csavarokon. A felszerelt abroncs profilmélységének ellenőrzéséről semmiképpen ne feledkezzen meg, legyen szó akár nyári, akár téligumiról, hiszen a biztonságos közlekedés múlhat rajta! A témával kapcsolatos további információkat autós portálokon találhat.

Forrás: http://taylorgumi.hu/

  
Iktatva: Műszaki

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014