Karácsonyi likőrök házilag

A finom karácsonyi vacsorát érdemes egy pohár ízletes likőrrel elnyomtatni. A karácsonyi likőrök házilag is elkészíthetőek. Nagyon sok változat közül választhatunk, mint például: tojáslikőr, sült alma-, citrom- vagy csoki likőr. Arra számítsunk, hogy mindegyiknek kell legalább 1-2 hét érési idő, hogy igazán finom legyen. Mivelhogy mind tartalmaz alkoholt, így csak felnőtteknek ajánljuk.

A karácsonyi likőrök házilag elkészíthető változatai közül a legismertebb a tojáslikőr. Szükségünk lesz hozzá tojássárgájára, cukorra és vaníliás cukorra. Ezeket kavarjuk habosra. A friss tejet főzzük fel, majd hűtsük le. Ha teljesen kihűlt, akkor keverjük össze a tojásos masszával, majd adjunk hozzá alkoholt vagy vodkát. 4-5 hétig minden nap mozgassuk meg. Érés után szűrjük le, töltsük üvegbe, és készen is vagyunk.

Karácsonyi likőrök házilag

Karácsonyi likőrök házilag

Ha karácsonyra készítünk likőrt házilag, akkor a sült alma likőr szintén telitalálat lehet. A házilag készült karácsonyi likőrök egyik legfinomabbja. Szükségünk van hozzá néhány almára, barna cukorra, fahéjra, valamint csillagánizsra. Az almákat hámozzuk meg, rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, rakjuk rá a fűszereket, majd kb. 60 percig süssük. Rakjuk befőttesüvegbe, öntsük fel alkohollal vagy vodkával, majd két hét után szűrjük szép üvegbe.

A karácsonyi likőrök házilag készítve nem csak kitűnő italok, hanem jó ajándékok is lehetnek, hiszen amennyiben dekoratív üvegbe töltjük, és átkötjük egy masnival, akkor készen is van a remek ajándék.

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013