Karácsonyfa házilag

A karácsony nem képzelhető el karácsonyfa nélkül. Ha mégsem szeretnénk egy igazi fenyőt megvenni, akkor van lehetőségünk arra is, hogy másképp legyen otthon karácsonyfa. Ha nem szeretjük a műanyag fenyőket, akkor készítsünk karácsonyfát házilag. Bár időigényes munka, ha készen van, akkor évekig gyönyörködhetünk majd benne.

A karácsonyfa házilag akkor a legszebb, ha erős textilből készítjük. Szükségünk lesz egy jó varrógépre, zöld textilre, erős textilragasztóra, valamint színes maradék anyagokra, illetve pici gömbökre is. A zöld textilt vágjuk csíkokra, majd hosszúkás alakban varrjuk össze. Ebből minél többet varrunk, annál nagyobb fát tudunk majd készíteni. Legyen több hosszúság belőle, hisz a fenyőfa ágai sem mind egyformák.

Karácsonyfa házilag

Karácsonyfa házilag

Egy karton vagy műanyag csőre egyenként ragasszuk fel a csíkokat, úgy hogy a leghosszabbak alulra kerüljenek, majd így felfele szépen sorba, míg meg nem kapjuk a fenyőfa alakot. Ezután ragasszuk rá a kis gömböket, vagy színes textilből készítsünk gömböket és ragasszuk rá. Néhány csillogó anyag is jó szolgálatot tesz.

Ha készen van a fa, és fel is díszítettük, akkor állítsuk cserépbe, hogy stabil legyen. A textilből készült karácsonyfa nagy előnye, hogy nagyon szép marad sokáig. Nem kell minden évben újat készítenünk, hisz ha vigyázunk rá, akkor akár öt évig is lehet a lakásunk dísze.

  
Iktatva: Hobbi, Kreatív Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013