Különleges esküvői meghívók készítése házilag

Ha a nagy nap előtt a sok programunk közepette időt tudunk szakítani arra, hogy házilag készítsük el az esküvői meghívókat igazán egyedi darabokkal kápráztathatjuk el a vendégeinket. Azonban néhány szempontot érdemes mérlegelnünk mielőtt belevágunk a nagy munkába.

Sokan gondolják, hogy a házilag elkészített esküvői meghívók anyagilag kedvezőbbek, mintha megrendelnénk őket. Ez sajnos nem minden esetben igaz, mivel ha jó minőségű alapanyagokból szeretnénk elkészíteni az esküvői meghívókat, az árukon nem fogunk szinte semmit sem spórolni. Érdemes figyelembe venni, hogy a házilag használt nyomtatókba nem lehet akármilyen anyagból készült papírokat beletenni. Ha nincsen otthon színes nyomtatónk, akkor a nyomtatás árát is meg kell fizetnünk a szolgáltatóknak.

Esküvői meghívó

Esküvői meghívó

A házilag elkészített esküvői meghívóra kerülő szövegeket kézzel is ráírhatjuk, ha elegendő türelemmel rendelkezünk. Azonban ez csak a valóban szép kézírással rendelkezőeknek ajánlott. A házilag elkészített legegyszerűbb esküvői meghívók közé sorolhatóak, melyek egy vagy több matrica felragasztásával készülnek. Sok helyen kaphatóak olyan matricák, melyek felragasztás után úgy néznek ki, mintha eredetileg is a papíron lettek volna.

Feltűnőbbé, ünnepélyesebbé tehetjük az esküvői meghívókat, ha csillámporral szórjuk be őket. Sok helyen vásárolhatunk olyan lyukasztókat, melyek nem egy egyszerű kör, hanem valamilyen mintát hagynak a papíron. Ha házilag készítjük a meghívót, jó ötlet, ha egy ilyen mintás lyukba fűzött színes masnival kötjük át őket.

  
Iktatva: Kreatív Címkék: ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2012