Képkeret tisztítása házilag

Mindenki szereti, ha képek díszítik az otthonát. A képeket keretekben tároljuk, melyek nagyon változatosak lehetnek. Attól függően, hogy a keret milyen anyagból készült, más-más módon kell ápolnunk, tisztítanunk őket. A keretek kiválasztásánál mindig figyeljünk oda, hogy ízlésesek legyenek, és illeszkedjenek a kép hangulatához.

Képkeret tisztítása házilag

Képkeret tisztítása házilag

Nagyszüleink a régi fényképeket drágább, sokszor aranyozott keretekben tárolják. Az ilyen keretek házilag történő tisztításakor nagyon óvatosnak kell lennünk. Ne ronggyal, hanem valamilyen finom sörtéjű vastagabb ecsettel portalanítsuk őket. Ha már nem porosak, akkor vágjunk félbe egy vöröshagymát, és azzal dörzsöljük át a keretet. Az esetleges legyek által okozott foltokat a képkeretekről házilag borecetes ronggyal tudjuk eltüntetni.

Az igazán értékes antik keretek megérdemlik a megfelelő bánásmódot. Verjünk fel egy tojás fehérjét habbá és ápoljuk azzal őket. Hagyjuk megszáradni rajta a tojásfehérjét, majd egy puha rongy segítségével töröljük szárazra. A nem antik képkeretek tisztítása házilag más módon történik. Ha a képkeret világosabb színű, akkor terpentin és lenolaj keverékével tudjuk megfelelő módon házilag tisztítani őket.

Ha piros vagy vörös színű képkeretet szeretnénk megtisztítani, akkor keverjünk bele étolajba jó minőségű vörösbort. Ez a keverék visszaadja a keret színét és élettel telivé fogja varázsolni. Ha a keret sötét, akkor puha petróleumos ruhával tudjuk házilag a legkönnyebben megtisztítani.

  
Iktatva: Otthon Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013