Jegeskávé házilag

Hamarosan közelednek a meleg nyári napok, amikor mindenkinek jólesik egy finom jegeskávé. Jegeskávét házilag is nagyon gyorsan és meglepően könnyedén készíthetünk saját ízlésünk és szájízünk szerint. Több változata van a jegeskávénak, mi magunk is nagyon sokféleképpen elkészíthetjük, vagy csupán a változatosság kedvéért is kipróbálhatunk néhány nagyon egyszerű és nagyszerű receptet.

Azok számára, akik kedvelik a fagylaltokat, ajánlunk egy olyan receptet, amellyel kényeztethetik magukat vagy párjukat, és az is lehet, hogy ez lesz a kedvenc jegeskávéjuk házilag. Az elkészítéséhez szükségük lesz 4 deciliter tejre, egy kis csomag instant kávéra vagy főtt babkávéra, egy kevés barna cukorra, ízlés szerinti fahéjra és egy gombóc vaníliafagylaltra.

Jegeskávé házilag

Jegeskávé házilag

A tejet a tűzhelyen elkezdjük melegíteni, és hozzáadjuk az instant kávét és a cukrot. Keverjük jó alaposan össze. Tetszés szerint adjunk hozzá fahéjat, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk teljesen kihűlni. Miután kihűlt, pohárba töltjük, jégkockát helyezünk bele, és ízlésesen belerakjuk a vaníliafagylaltot is. Megkoronázhatjuk remekművünket némi tejszínhabbal is.

Akik egy kicsit pikánsabb jegeskávéra vágynak, készíthetnek kevés kávélikőrrel megspékelt jegeskávét házilag. A következőképpen készíthető el: egy adag frissen főtt kávéhoz hozzáadunk némi tört jeget, cukrot, vanília szirupot és egy kevés kávélikőrt. Tejszínhabbal és fahéjjal díszítjük. Nem csak nyáron a nagy melegben lehet jegeskávét fogyasztani, hanem bármikor, amikor éppen megkívánjuk.

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014