Izzadtságfolt eltávolítása ruhákból házilag

Az izzadtságszagos ruha azoknál, akik sokat edzenek nagy probléma, de a nyár beköszöntével szinte mindenki szembesülhet a nehézséggel, hogy hogyan tudja a legkönnyebben eltávolítani az izzadtságszagot a ruhájából. Sokan nem szeretnének vele foglalkozni és inkább kidobják a ruhát, pedig számos módszer kínálkozik házilag a probléma megoldására.

Izzadtságszag eltávolítása ruhákból házilag

Izzadtságszag eltávolítása ruhákból házilag

Az első módszer amit ajánlunk arra, hogy megszabaduljunk az izzadtságszagtól házilag egy kicsit hosszadalmas kivitelezni, de megéri, mert biztos sikerre számíthatunk. Engedjünk egy edénybe nagyon meleg vizet, majd öntsünk bele ecetet. Minél magasabb a %-os savtartalma annál jobb. Ezután nyomkodjuk bele az izzadtságszagú ruhákat, majd hagyjuk állni 1-2 óráig őket az ecetes vízben. Ha eltelt az idő, akkor dörzsöljük át a ruhákat egyesével, mosószappannal, majd ismét hagyjuk a vízben állni.

Az öblítést már csinálhatjuk mosógépben is, hogy e kézzel kelljen. Ha ecetet nem szeretnénk használni, akkor ugyanezzel a módszerrel tudunk dolgozni, csak ecet helyett tegyünk az áztatáshoz a vízbe szódabikarbónát. Ezt talán egyszerűbb is kivitelezni házilag, mert utána nem minden esetben szükséges mosószappannal átdörzsölni, rögtön mehet a mosógépbe a piszkos ruha.

A másik trükk, hogy ne kelljen házilag ennyit bajlódni az izzadtságszag eltávolításával, hogy megfelelő anyagú ruhákban sportoljunk. Tapasztalatok szerint a pamut ruhákból sokkal könnyebb kimosni az izzadtságszagot, mint a kifejezetten például futáshoz árusított műszálakat is tartalmazó pólókból.

  
Iktatva: Házi praktikák Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014