Izzadásgátló házilag

Testünk izzadás során szabadul meg a mérgező anyagoktól, amelyek a szervezetre károsak. A verejtékezés során felszabadulnak és szaporodnak olyan baktériumok, amelyek kellemetlen szagokat áraszthatnak, s ami ellen tennünk kell. Sok kozmetikum közül választhatunk, de házilag is készíthetünk izzadásgátlót.

Az üzletben nagy a választék. Olyan színben és illatban választhatunk, amilyent csak szeretnénk. Viszont ha elolvassuk a címkéjén az összetevők listáját, rájöhetünk, hogy nagyon sok káros anyagot tartalmaznak. Éppen ezért mindenki számára előnyös és ajánlott kipróbálni az izzadásgátlót házilag elkészítve.

Izzadásgátló házilag

Izzadásgátló házilag

Nagyon könnyen elkészíthető az izzadásgátló krémdezodor. A hozzávalókat akár otthon is összegyűjthetjük, amelyek a következők: egy rész shea vaj vagy kókusz olaj, egy rész kukoricakeményítő vagy rizsliszt, egy rész szódabikarbóna, 2 E-vitamin kapszula, kedvenc illóolajunk (fenyő, borsmenta). Először gőz felett megolvasztjuk a shea vajat, majd belekeverjük a száraz hozzávalókat és végül a kiválasztott illóolajakat. Az így kapott keveréket beletöltjük egy kiürült dezodoros dobozba, és már használhatjuk is.

Nem mindenki szereti a krémdezodorokat, ezért ismertetek egy hintőporos receptet is, amely szintén megfelelőképpen szolgálhat házilag készített izzadásgátlóként. A hintőpor elkészítéséhez szükségünk van két rész kukoricalisztre, egy rész szódabikarbónára, 25 g szárított levendulavirágra, 25 g rózsasziromra, 2 csepp levendulaolajra, 2 csepp rózsaolajra. A száraz összetevőket porrá daráljuk, majd összekeverjük az olajokkal. Jó hír, hogy korlátlan ideig tarolható.

  
Iktatva: Egészség, Életmód Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014