Isiász kezelése házilag

Az isiász vagy más néven lumbágó nevű betegséget több dolog kiválthatja. Ha hirtelen mozdulatot teszünk vagy nagyon nehéz tárgyat emelünk meg, akkor szokott jelentkezni általában. Az isiász sajnos nagyon heves fájdalommal jár a hát alsó részén, deréktájon. A gyógykezelés megkezdése nagyon fontos, mert további sokkal súlyosabb komplikációk is felléphetnek az isiász következtében, ezért mindenképpen forduljunk orvoshoz, azonnal ha a tünetek megjelentek.

Isiász kezelése házilag ivókúrával

Isiász kezelése házilag ivókúrával

Addig, azonban amíg időpontot kapunk az orvosunkhoz érdemes házilag alkalmazható praktikákkal is enyhíteni a fájdalmunkat. A legegyszerűbb házi gyógymód, ha a kérdéses területen jeges borogatást alkalmazunk. Ha nincsen otthon éppen jég és sürgős a fájdalom enyhítése, akkor másik megoldásként szóba jöhet, ha burgonyát töltünk egy zacskóba és azt tesszük a derekunkra.

Az isiász által okozott fájdalom enyhítésére készíthetünk házilag pakolásokat is. Ha tormát összekeverünk liszttel és belerakjuk egy vászonzacskóba, akkor a kezelendő felületre téve enyhíteni tudja a fájdalmat. Ha van otthon gyapjú anyagunk, akkor ezt is tegyük rá, így biztosak lehetünk benne, hogy melegen lesz tartva a fájdalmas terület.

A fájdalom belülről is csökkenthető házilag, különböző ivókúrák javasoltak ilyenkor. Egyik az almaborecet kúra. Ezt egy hónapig kell alkalmaznunk, naponta vízben elkeverve igyunk meg 2 deciliter almaborecetet. Ha nincsen almaborecetünk, akkor házilag alkalmazhatjuk helyette a fekete bodzából készült italt is az előbbiek szerint leírt módon.

  
Iktatva: Egészség, Életmód Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013