Irha tisztítása házilag – hogyan?

Minden időben divatosak az irhából készült ruhafélék. Télen nincs melegebb, mint egy gyönyörű irha kabát vagy kesztyű. A legkedveltebbek a fehér és bézs színek, ám pont ezek azok, amelyeket a legnehezebb tisztán tartani, hisz néhány esőcsepptől is sokszor nagyon rosszul néz ki. Az irha tisztítása házilag nem a legkönnyebb dolog, de megéri nekifogni, hisz így rengeteg pénzt takaríthatunk meg.

Az irha tisztítása házilag nagy odafigyelést igényel. A legegyszerűbb és legkíméletesebb megoldás, ha enyhén samponos vízbe mártott szivaccsal óvatosan áttöröljük. Vigyázzunk, hogy ne áztassuk el nagyon, mert akkor tönkre is mehet kedvenc ruhadarabunk. Érdemes időközönként ezt a műveletet megismételni, és nem megvárni, míg túlzottan bepiszkosodik a kabát.

Irha tisztítása házilag – hogyan

Irha tisztítása házilag – hogyan

Ha a samponos vízzel nem érünk el eredményt, akkor nagyon kevés mosóport oldjunk fel sok vízbe, és ezzel próbáljuk meg kitisztítani. Az irha tisztítása házilag még az úgynevezett fekete szappannal is megoldható. Az eljárás itt is hasonló: a szappant is oldjuk fel vízben, majd szivacs segítségével tisztítsuk ki az irhát. Mindig figyeljük arra, hogy nagyon puha anyaggal tisztítsuk az irha ruhaneműt, mert egy erős kefével sérülést okozhatunk.

Az irha tisztítása házilag időigényes munka, ne akarjuk pillanatok alatt eltüntetni a foltokat. Ha óvatosan és körültekintően bánunk az irhakabátunkkal, akkor sokáig jó állapotban viselhetjük.

  
Iktatva: Házi praktikák Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013