Illatos rózsavíz készítése házilag

Az illatos rózsavíznek rendkívül sok jótékony hatása van, felhasználása nagyon széleskörű és házilag is könnyedén elkészíthető. Az illatos rózsavíz elkészítéséhez szedjünk a kertünkben egészséges rózsaszirmokat. Nagyon fontos, hogy vegyszermentesek legyenek, vagyis olyan helyről szerezzük be, ahol nem érte őket benzingőz. A rózsaszirmokon kívül egy edényre és desztillált vízre lesz még szükségünk, hogy el tudjuk könnyedén készíteni házilag az illatos rózsavizünket.

Illatos rózsavíz készítése házilag

Illatos rózsavíz készítése házilag

Ha a saját kertünkből gyűjtjük be, akkor érdemes hajnalban leszedni a szirmokat. Két-három illatos, nagyobb virág szirmai bőven elég lesz a főzetünk elkészítéséhez. A következő lépésben melegítsük fel a desztillált vizet, majd forrázzuk le vele a szirmokat és legalább 24 óráig hagyjuk állni a vízben őket. Másnap egyszerűen csak le kell szűrni és már készen is van a vegyszermentes, házilag készített, jótékony hatású, illatos rózsavizünk.

Mint már említettünk a házi rózsavíz számtalan dologra jó. Alkalmazása külsőleg és belsőleg is ajánlott. Külsőleg például rendkívül hatékonyan nyugtatja meg a bőrünket bőrpír esetén. Ha szeretünk beleülni a kádba, akkor a habfürdő mellé vagy helyett öntsünk a vízbe rózsavizet is, mert rendkívül nyugtató hatású. A házi rózsavíz sok vitamint, antioxidánsokat és cinket is tartalmaz.

Sütemények ízesítésére is használható. Hajmosáskor balzsam helyett is alkalmazható. Nagyon hasznos, hiszen serkenti a vérkeringést, és ezáltal a hajnövekedést is elősegíti, valamint selymes és rendkívül egészséges lesz tőle a hajunk. A begyulladt szemre is jótékony hatással lehet, szemcsepp helyett is alkalmazható.

  
Iktatva: Egészség, Életmód, Szépség Címkék: , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2015