Idegfájdalom csökkentése házilag

Idegfájdalommal sokan küszködnek és sokan el is vannak keseredve miatta, mert nagyon nehéz kezelni. A legfőbb baj, hogy a legtöbb esetben az orvosok sem tudják kideríteni az idegfájdalom kialakulásának pontos eredetét. A fájdalom kialakulása naponta többször előfordulhat, és akár hosszú percekig eltarthat. Szerencsésebb esetben az idegfájdalom jelentkezésekor éppen otthon tartózkodunk, így házilag tudjuk enyhíteni, hiszen számos házilag alkalmazható módszer ismert szerencsére az idegfájdalom enyhítésére.

Idegfájdalom csökkentése házilag

A házi praktikák alkalmazása mellett, azonban célszerű minden esetben felkeresni az orvosunkat, hiszen az is előfordulhat, hogy a kezelések nem járnak eredménnyel és műtétre lesz szükségünk. Ha szeretünk beleülni a kádba egy jó forró fürdőre, akkor az idegfájdalom enyhítésére alkalmazzunk rozmaringfürdőt.

Sajnos az arcidegek fájdalma esetén a fürdő nem alkalmazható, ezért ennek a kezelésére készítsünk fejes káposztából pakolást. Az elkészítése roppant egyszerű. Szedjük a káposztát leveleire, majd a nagyon vastag ereket távolítsuk el. Tegyük két konyharuha közé és sodrófa segítségével törjük össze. Ezután ruhán keresztül borogassuk vele a fájó területet. Eddig az idegfájdalmak kezelésére külsőleg alkalmazható megoldásokat javasoltunk.

Ha belsőleg szeretnénk enyhíteni a fájdalmunkat, akkor főzzünk házilag kankalinvirágból teát és fogyasszunk belőle minden nap legalább egy csészével. Ha tehetjük, ne filteres teát vásároljunk, mert azokban a kankalin mellett, más szárított növények virágzata is megtalálható.

  
Iktatva: Egészség, Életmód Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014