Hidratáló ajakbalzsam készítése házilag

Az ajakbalzsam használata nagyon hasznos és fontos, főleg télen mikor hideg van és könnyen kiszáradnak az ajkaink. Az ajakbalzsam hidratálja és széppé teszi őket. A boltokban rendkívül sok féle ajakbalzsam kapható, azonban sajnos a legtöbbet nem érdemes használni, mivel olyan anyagokat tartalmaznak, amelyektől kiszáradnak az ajkaink és egyre többször kell kennünk őket.

Hidratáló ajakbalzsam készítése házilag

Hidratáló ajakbalzsam készítése házilag

Ez azért van, hogy hamarabb elfogyjon és újat kelljen vennünk. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy mennyi mesterséges anyagot és színezéket tartalmaznak ezek a készítmények. A gyógyszertárakban kapható ott készített ajakbalzsamok többsége már jó minőségű, valóban hidratálják az ajkainkat, azonban ezeket házilag is könnyedén elkészíthetjük magunknak.

Elég sok fajta hozzávaló szükséges a hidratáló házi ajakbalzsam elkészítéséhez, azonban a kikeverés menete nagyon egyszerű. A házi előkészületek első lépéseként készítsünk elő egy kis tégelyt, majd az alább felsorolt alapanyagokat tegyük bele egy edénybe. A kiválasztott edény ne legyen műanyag, mert a benne lévő alapanyagokat melegíteni kell, annak érdekében, hogy felolvadjanak.

A házi hidratáló ajakbalzsam hozzávalói a következőek: méhviasz, olaj, kakaóvaj, méz, tetszés szerinti illóolaj. A méhviaszból és az olajból 1 teáskanál, a kakaóvajból 2 teáskanál szükséges, a mézből egy csepp bőven elegendő. A keverék felolvadása után öntsük az előre előkészített tégelyekbe, majd hagyjuk kihűlni a főzetet.

  
Iktatva: Életmód, Szépség Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2015