Hajpakolás készítése házilag

Mivel a kozmetikai cikkek egyre drágábbak, a fizetések pedig egyre csökkennek, szinte mindenki próbálja a bolti termékeket házilag elkészített változatokkal helyettesíteni. Sok esetben ez nem lehetséges, ilyen például a szempillaspirál (bár próbálkozások minden téren vannak).

Számos szépészeti terméknek azonban ismert a házilag is könnyedén és nem utolsósorban olcsóbban elkészített változata. A legközismertebbek között említhetjük a különböző házilag elkészített hajpakolásokat. Azért kedveltek nagyon, mert könnyedén kombinálhatóak az összetevők, így elég csak a konyhánkban és a hűtőszekrényünkben körülnézni és egy kis fantáziával 1-2 perc és már tehetjük is a hajunkra a házilag készített csodaszert.

Az összetevők kiválasztásakor azonban pár dogot mindenképpen szem előtt kell tartanunk. A gyümölcsök a savtartalmuk miatt szárítják a hajat, így ezeket csak olyan hajpakolások alapanyagául válasszuk, melyeket zsíros haj kezelésére fogunk felhasználni. Ha a hajpakolás alapanyagául az olajat választjuk, akkor mindenképpen kell mézet is belekevernünk, hiszen az olaj vízben nem oldódik.

Hajpakolás

Hajpakolás

Hajpakolás zsíros hajra:
1 pohár méz
fél pohár olívaolaj
1 kávéskanál citromlé

Az összetevőket keverjük el jól, majd 1 teljes napon át pihentessük.

Hajpakolás töredezett hajra:

1 bögre sör
olívaolaj
1 tojás sárgája

Az olajat először a tojássárgájában keverjük el, mert abban oldódik, majd ezután mehet bele a sör, mely a B vitamin tartalmának köszönhetően táplálja a hajat.

  
Iktatva: Szépség Címkék: ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2012