Habcsók házilag

Bár sok helyen még mindig a karácsonyi ünnepkörhöz tartozik a habcsókfogyasztás, most már egyre inkább kezd elterjedni a vasárnapi kávéhoz is. A habcsók házilag könnyen elkészíthető. Nem kell hozzá nagy szakmai tudás, sem profi eszközök.

A habcsók házilag tojásfehérjéből és cukorból készül. A legbiztosabb adagolás, hogy ahány tojásfehérje, annyi evőkanál cukor. Fontos, hogy a tojásfehérjét pici sóval nagyon keménnyé verjük, utána kanalanként adjuk hozzá a cukrot. Ha már ezzel is kemény habot vertünk, akkor jöhet hozzá a kevés citromlé valamint pár csepp ecet. Ha kedvünk van, akkor ételszínezékkel színes habcsókokat is varázsolhatunk.

Habcsók házilag

Habcsók házilag

Tölthetjük habzsákba és azzal nyomjuk sütőpapírral kibélelt tepsire, de akár kis kanál segítségével is halmozhatjuk a tepsire. A habcsókot házilag készíteni jó szórakozás lehet a gyerekekkel, együtt kis formácskákat is alakíthatunk ki belőlük. A tepsire nyomott formákat megszórhatjuk tortacukorral, de rakhatunk rá diót, vagy mandulát is.

A habcsók házilag nem igényel sok sütést. Alacsony hőfokon, nyitott ajtónál inkább csak szárítani kell, míg a külső része meg nem keményedik. Ha szeretnénk a karácsonyfára is tenni habcsókot, akkor a habcsókkarika a jó választás, hisz azon könnyen keresztül fűzhetjük a cérnát. A délutáni kávéhoz mutatósabb a halmocska. Ha úgy gondoljuk, szeretnénk ízesíteni, kavarhatunk bele kevés kókuszreszeléket, de őrölt dióval is nagyon finom.

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013