Hüvelygomba kezelése házilag

Ez a betegség egy olyan fertőzés, amit könnyen el lehet kapni, ha nem vigyázunk. Főként a strandon vagy más fürdőhelyeken, közvécékben „szedhetjük össze”, hisz nemi úton terjed. A hüvelygomba kezelésére házilag számos praktika ismert, de nagyon oda kell figyelni arra, hogy mielőbb megszabaduljunk tőle, és ne fertőzzünk meg másokat is. Felismerhető a következő tünetekről: viszketés, égő érzés, kellemetlen szag, zavaró fehérfolyás.

A hüvelygomba kezelése házilag bonyolult feladat, a legjobb, ha mielőbb orvoshoz fordulunk. Ha nem áll módunkban rögtön orvoshoz menni, a hüvelygombát kezelhetjük házilag ülőfürdőt készítve cickafarkteából pár csepp teafaolajjal. Ez fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatású.

Hüvelygomba kezelése házilag

Hüvelygomba kezelése házilag

A hüvelygomba kezelhető házilag fürdősó alkalmazásával is, ami természetes sóból készült és nem tartalmaz vegyi anyagokat. A fürdőkádba engedjünk annyi, nem túl forró vizet, hogy bele tudjunk ülni, és adjunk hozzá egy pohár fürdősót. Ismételjük meg ezt három napig úgy, hogy első nap tíz percet, második nap tizenöt percet, harmadnap pedig húsz percet maradunk benne.

Ezzel fertőtlenítjük, és az esetleges gyulladást is csökkenthetjük, mivel a fürdősó jótékony hatású kristályokat tartalmaz, a melegvíz pedig ellazítja és megnyugtatja az izmokat és kitágítja a vérereket. Ha nagyobb fertőzéssel van dolgunk, és ezek után sem enyhülnek a tünetek, azonnal forduljunk orvoshoz!

  
Iktatva: Egészség, Életmód Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013