Húsvéti tojások házilag

Magyarlakta vidéken húsvét ünnepe nem is képzelhető el húsvéti tojás nélkül. Most már egyre több bolt polcain lehet kapni különböző kivitelezésű kész tojásokat, de ha kedvünk tartja, idén mi magunk is készíthetünk húsvéti tojásokat házilag. Amennyiben elszántak vagyunk, két megoldás között választhatunk. Az első, hogy kifújjuk a tojásokat, és úgy díszítjük ki, míg a másik lehetőség szerint keményre főzzük, majd kihűlés után díszítjük ki azokat.

A húsvéti tojások házilag készítve akár személyessé is tehetők. A kifújt vagy főzött tojásokat egyforma technikával is díszíthetjük. Ha nem vagyunk biztosak a kézügyességünkben, akkor a boltban kapható matricákkal is díszíthetjük, vagy temperával lefesthetjük.

Húsvéti tojások házilag

Húsvéti tojások házilag

Amennyiben szeretünk barkácsolni, akkor polisztirol habból is készíthetünk húsvéti tojásokat házilag. Egy darab habból éles kés segítségével vágjunk ki tojásalakokat, majd óvatos mozdulatokkal nyomkodjuk addig, míg tökéletes nem lesz a formájuk. Ezután befedhetjük csomagolópapírral, de be is festhetjük speciális festékkel. A festésben a gyerekek is besegíthetnek, hisz itt igazán elszabadulhat a fantáziájuk.

A húsvéti tojások házilag lakásunk szép díszei is lehetnek. Akárcsak a karácsonyi gömböket, a műanyagtojás alakú formákat is felakaszthatjuk egy-egy ágra, melyeket előzőleg kidíszítünk. Egy kis csillámport is szórhatunk a tojásokra, így nemcsak alakra lesznek szépek a tojások, hanem egy kis csillogást is kapnak.

  
Iktatva: Hobbi, Kreatív Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014