Húsvéti nyuszi házilag édesség és játék formában

A legtöbb kisgyerek húsvétkor szeretne magáénak egy kis nyuszit, ám egy valódi nyúl tartására kevés helyen adott a megfelelő körülmény. Ezért lepjük meg idén gyerekünket saját kézzel készített nyuszival! A húsvéti nyuszi házilag lehet például egy finom édesség, de készülhet rongyból is.

Amennyiben ehető húsvéti nyuszit készítünk házilag, akkor szükségünk lesz egy nyuszi alakú sütőformára. A formába szinte bármilyen tésztát tölthetünk, de a legfinomabb a piskótatészta. Sülés után hagyjuk kihűlni, majd tejszínhabbal varázsoljunk belőle puha fehér nyuszit. Minden gyerek imádni fogja.

Húsvéti nyuszi házilag

Húsvéti nyuszi házilag

Rongyból is készíthetünk húsvéti nyuszit házilag. Szabjunk ki egy baba alakot anyagból, majd tömjük ki maradék rongyokkal, és varrjuk össze. A nyuszi fejét emberfejformára is készíthetjük. Amikor ezzel végeztünk, úgy fog kinézni a nyuszink, mintha két lábon állna, széttárt karokkal. Rongynyuszi esetén ne feledkezzünk el a nagy, hosszú fülekről. A külső anyagnak válasszunk puha, meleg anyagot, hogy a gyerek szeressen hozzábújni. Ha vidámabbá akarjuk tenni, akkor egy kockás sálat is tehetünk a nyuszi nyakába.

A házilag készített húsvéti nyuszi lényege, hogy a gyerek örömét lelje benne, függetlenül attól, hogy ehető vagy sem a nyuszi. Van, amelyik gyerek az édességekért rajong, míg másnak soha nem elég a plüssállatkákból. Ezekkel az egyszerűen elkészíthető meglepetésekkel minden gyereket boldoggá lehet tenni.

  
Iktatva: Hobbi, Kreatív Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014