Húsvéti kosár házilag

Húsvétkor nagyon ötletes dolog a szép festett tojásokat egy kosárba rakni, majd innen kínálni meg a locsolókat. Húsvéti kosár házilag is készíthető, anélkül, hogy anyagilag megterhelő lenne. Alapnak a legjobb, ha egy kész fonott kosarat használunk, amit majd textillel vonunk be.

A húsvéti kosár házilag egyik legkönnyebb formája, ha a kész fonott kosarat „felöltöztetjük”. Akkora kosarat válasszunk, amelybe elfér jó néhány tojás. Ha ez megvan, akkor bármilyen maradék anyagot felhasználhatunk a díszítéshez. Válasszunk világos, vidám színeket, hisz erre az alkalomra azok illenek a legjobban.

Húsvéti kosár házilag

Húsvéti kosár házilag

Akkor lesz legszebb a kosár, ha két különböző színű anyagot használunk fel. A húsvéti kosár házilag készülhet ragasztással, de tűzéssel is. A kosarat vonjuk be egyszínű anyaggal, amit vagy meleg ragaszóval ragasszunk rá a kosár falára, vagy pedig tűzőkapoccsal tűzzünk hozzá. Egy másik szintén egyszínű anyagot pedig gallérszerűen tűzhetünk rá a másik kosárra, az előző anyag fölé. Mindkét megoldás kiváló, de a tűzési technika előnye, hogy ünnep után az anyagot egyszerűen el lehet távolítani a kosárról.

A húsvéti kosár házilag gyorsan elkészíthető, és ha szárított virágot, esetleg apró húsvéti díszeket rakunk rá, akkor nagyon egyedi darabot kaphatunk. Lehet textilből is a kivágott virág, de lehet nyuszi is ráragasztva, melynek a füleit is bevonhatjuk a két textil egyikével.

  
Iktatva: Hobbi, Kreatív Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014