Hógömb készítése házilag

A hógömbök nem csak a gyerekeket varázsolják el, hanem a felnőtteket is. A hógömb készítése házilag nagyon könnyen kivitelezhető, és egy kis fantáziával nagyon szép darabokat is készíthetünk. Szükségünk lesz egy mutatós befőttesüvegre, valamint egy jól záró fedőre. Az, hogy mi kerül bele, csak azon múlik, hogy mit szeretnénk benne látni. Ha ügyesek vagyunk, akkor egy egész világot varázsolhatunk bele.

A hógömb készítésének házilag érdemes nekivágni, mert nagyon egyedi darabot készíthetünk akár ajándékba, akár saját részre. A legfontosabb, hogy glicerint szerezzünk be valamint desztillált vizet, amit majd a befőttesüvegbe töltünk. A fedőre ragasszuk rá azt, amit látni szeretnénk a gömbben. Lehet az egy pici fenyőfa, apró emberkék vagy épp állatkák. Az üvegbe szórjunk műhavat, de ha szeretjük a csillogást, akkor apró csillámot is tehetünk bele, majd töltsük fel glicerin+víz keverékével.

Hógömb készítése házilag

Hógömb készítése házilag

Mielőtt rátennénk a fedőt, alaposan kenjük be szilikonos ragasztóval, hogy még véletlenül se engedje át a vizet. Egy napig hagyjuk így száradni, csak utána fordítsuk meg. A hógömb készítése házilag nagyon jó szórakozás akár gyerekekkel is, ilyenkor ők dönthetik el, mi kerüljön bele.

A hógömb készítése házilag nem vesz fel sok időt, és ha figyelmesen készítettük, akkor nagyon sokáig csodálhatjuk a benne rejlő világot.

  
Iktatva: Hobbi, Kreatív Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013