Házilag a narancsbőr ellen

A nyár közeledtével sokunknak a fürdőruha és a strandolás jut eszünkbe. Sok nő azonban narancsbőrtől szenved, ezért gátlásos lesz, és inkább az egész nyarat otthon töltené, hiszen nem mindenki engedheti meg magának a drága narancsbőr elleni krémeket. A jó hír az, hogy sokat tehetünk narancsbőr ellen házilag is.

Narancsbőr ellen házilag úgy küzdhetünk, ha a következő receptet elkészítjük, és heti kétszer alkalmazzuk. Már az első használat után a bőr simább és puhább lesz, négy hét után pedig a bőr teljesen kisimul, és egyenletes lesz a felülete. A receptben szerepel a kakaó és a kávé. Ez a két alapanyag nélkülözhetetlen, mivel mindkettő jótékony hatásáról ismert: a kakaó egy bizonyos teobromint tartalmaz, ami gátolja a zsír felgyülemlését a szövetek között, a kávé pedig karcsúsító hatásáról ismert.

Házilag a narancsbőr ellen

Házilag a narancsbőr ellen

Házilag a narancsbőr ellen tehát a következő természetes alapanyagokra lesz szükségünk: 4 kiskanál kakaópor, kávézacc, 2 kiskanál nagyszemű konyhasó, langyos víz (esetleg zöldtea is megfelel), 2 csepp citrom illóolaj, 2 csepp ciprus illóolaj, valamint 2 csepp boróka illóolaj.

Elkészítése: A kakaóport, kávézaccot és a sót keverjük össze, öntsünk rá annyi langyos vizet vagy zöldteát, hogy kenhető masszát kapjunk. Ezután csepegtessük hozzá az illóolajokat. Kenjük be a problémás helyeket, majd tekerjük be egy fóliával. Hagyjuk hatni fél órát. Házilag narancsbőr ellen a leghatásosabb recept.

  
Iktatva: Életmód, Szépség Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013