Gyomorsav ellen házilag

Sok ember életét keseríti meg a rendszeres időközönként jelentkező égető és kellemetlen gyomorsav, viszont azt már kevesen tudják, hogy ez ellen a kellemetlen gyomorbántalom ellen házilag is sokat tehetünk. A gyomorsav nem más, mint sósav, mely a fehérjék emésztésénél játszik elengedhetetlen szerepet, továbbá megöli a gyomorba bekerült baktériumokat, és szabályozza ennek kellő időközönként történő kiürülését is.

Gyomorsav ellen házilag a vízzel tudunk legtöbbet tenni. A napi 2-3 literes folyadékfogyasztás nagyon fontos, de a gyomorégés jelentkezése esetén még inkább ajánlott, mivel hígítja a feljövő gyomorsavat és enyhíti az égető érzést. Fontos, hogy ne szénsavas vizet igyunk gyomorégés esetén, hanem lehetőleg szénsavmenteset. A másik igen hasznos megoldás a tej fogyasztása, mivel ez is semlegesíti a gyomorsav egy részét.

Gyomorsav ellen házilag

Gyomorsav ellen házilag

Ha gyomorsav ellen házilag szeretnénk védekezni, nagyon fontos, hogy ne fogyasszunk ilyenkor savas élelmiszereket. A gyümölcs, gyümölcslé fogyasztása gyomorsav esetén szigorúan tilos, mivel ezek az élelmiszerek és italok még tovább fokozzák a gyomrunkban lévő sav termelődését. Jó választás lehet viszont ilyen esetekben a keksz, a teljes kiőrlésű péktermékek, a sajt és tejtermékek, mivel ezek mind segítenek a gyomorsav gyorsabb felszívódásában.

Gyomorsav ellen házilag azzal is sokat tehetünk, ha fekvő helyzetbe helyezkedünk, és a bal felünkre fekszünk, ugyanis ezzel megakadályozhatjuk, hogy a gyomorsav a nyelőcsőbe áramoljon.

  
Iktatva: Egészség, Életmód Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014