Gyermekkorunk kedvence: törökméz házilag

A törökméz lényegében házilag készített cukorka, amely nagyon sokunk gyermekkori kedvencévé vált. A törökmézhez szükségünk lesz egy nagyobb edényre, egy-két kanál mézre, 2 deci cukorra és egy kis szódabikarbónára. Az edénybe belerakjuk a cukrot és a mézet, és addig pirítjuk, amíg folyékonnyá válik. Arra nagyon vigyázzunk, hogy ne égjen meg, mert akkor nagyon keserű lesz.

Ezután, hogy a törökméz házilag készített változata teljesen készen legyen, hozzáadjuk a szódabikarbónát, majd kiöntjük az egészet egy alufóliára. Egy-két óra után máris fogyasztható, és nagyon finom, nem megszokott ízvilágban lehet részünk. Ha torokfájástól, mandulagyulladástól szenvedünk, ez az édesség enyhítheti a panaszainkat.

Törökméz házilag

Törökméz házilag

Az általunk házilag készített törökméz picit különbözik a törökök által készítettől. Ők tesznek bele mandulát is, tojást és olykor diót. Nagyon fontos, hogy mielőtt hozzálátnánk, minden alapanyagot készítsünk elő, hisz miután a cukor elolvadt, nagyon kevés időnk lesz, és hogy elkerüljük azt, hogy odaégjen vagy esetleg mindent elborítson, inkább készítsük elő időben az alufóliát vagy egy kiolajazott edényt.

A törökmézet házilag nagyon rövid idő alatt elkészíthetjük, és ez az egyszerű édesség elkalauzolhat bennünket a gyerekkorunkba. Arra vigyázzunk, hogy miután elkészítettük, azonnal mosogassuk el az edényt, mivel ha odaszárad, nagyon sok erőfeszítésünkbe fog kerülni annak kitisztítása.

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013