Gyümölcstea készítése házilag

Sokan szeretik a gyümölcsteákat, mert finomak és egészségesek is. Azonban nem mindegy, hogy milyen alapanyagokból készült. A filteres teákban sajnos sok minden megtalálható, igazi gyümölcstartalmuk nem túl magas. Ha valódi gyümölcsökből készült teákat szeretnénk fogyasztani, akkor a legjobb megoldás, ha házilag magunknak készítjük el őket.

Gyümölcstea készítése házilag

Gyümölcstea készítése házilag

A házi gyümölcsteák nagy előnye, hogy csak természetes anyagokat tartalmaznak, ezáltal vitamintartalmuk is magas. A házilag készített gyümölcsteáknak csak a fantáziánk szabhat határt. Készíthetünk egy ízű, de keverékteákat is. Első lépésbe szárítsuk meg a kiválasztott gyümölcsöket. Sajnos nem minden gyümölcsöt könnyű aszalni, így ha sikert szeretnénk, akkor mindenképpen a következőek közül válasszunk: alma, körte, bodza, áfonya (fekete és vörös is) csipkebogyó.

A szárításhoz vágjuk vékony szeletekre őket és nyáron akár a napon aszaljuk meg a darabokat. Télen ezt végezzük sütőben vagy kifejezetten erre a célra vásárolható aszaló gépekben. Az aszalt gyümölcsdarabokra öntsünk forró vizet és hagyjuk állni kb. egy órát.

A gyümölcsök mellé tehetünk különböző leveleket is, például málnalevelet, mentát vagy citromfüvet. Miután kiáztak a darabok ízesítsük a teánkat. A házi gyümölcsteát szűrve, de akár a gyümölcsdarabokat benne hagyva is fogyaszthatjuk. Ízesítőként a cukor helyett válasszunk mézet vagy nyírfacukrot. A legtöbb gyümölcshöz a fahéj vagy a szegfűszeg kiváló választás lehet.

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014