Gyümölcsfolt eltávolítása házilag

Főleg nyár és ősz idején, mikor a befőzések időszaka van, rengeteg abroszt és ruhát dobnak ki az emberek a gyümölcsfoltok miatt. A gyümölcsfolt eltávolítására azonban számos házi praktika létezik és egyáltalán nem bonyolultak. Természetes anyagokkal pillanatok alatt megszabadulhatunk a nem kívánt foltoktól házilag is.

Gyümölcsfolt eltávolítása házilag

Gyümölcsfolt eltávolítása házilag

Ahhoz, hogy sikeres legyen házilag a gyümölcsfolt eltávolítása nagyon fontos a mosás előtti áztatás. Itt nem kell semmi bonyolultra gondolni, egyszerűen szappanos vagy mosószeres vízbe rakjuk bele a tisztítani kívánt ruhadarabot. Ha makacsnak tűnik a folt, akkor házilag természetes tisztítószerekkel még egy lépésben rá tudunk segíteni a kivételhez. Ilyen esetben az áztatás előtt citromlével vagy ecettel dörzsöljük át a foltokat.

Ha szükséges, akkor egy ideig rajta is hagyhatjuk a foltokat. Hatásos lehet még, azonban kevesebb háztartásban fordul elő a szalmiákszesz. Fontos, hogy ha házilag alkalmazzuk a gyümölcsfoltok ellen, a bedörzsölés előtt mindig hígítsuk fel legalább a tízszeresére. A gyümölcsök nemcsak az anyagokon, hanem a bőrön is okozhat elszíneződést. Sajnos ez olyan látszatot kelthet, mintha piszkos lenne a kezünk, ezért muszáj vele valamit kezdeni.

A trükk, hogy ne vízzel, hanem tejjel mossuk meg a kezünket a munka befejeztével és csak ezután menjünk a fürdőszobába a csaphoz. Ha bírja a bőrünk, akkor házilag a problémára a citromlé is jó megoldás lehet.

  
Iktatva: Házi praktikák Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014