Gyümölcsös joghurt készítése házilag

A joghurtot mindenki szereti, azonban a boltokban kapható gyümölcsös joghurtokkal szemben egyre több kétely merül fel. Hiába ígérik, hogy extra nagy gyümölcsdarabokat tartalmaznak, az biztos, hogy nem a legfinomabb és legegészségesebb gyümölcsdarabok kerülnek bele a poharakba. Sokszor hallani, hogy a romlandó gyümölcsöket a kidobástól megmentve felhasználják ilyen célokra.

Gyümölcsös joghurt készítése házilag

Gyümölcsös joghurt készítése házilag

Ennek ellenére, ha szeretjük a gyümölcsös joghurtot és szeretnénk egészségesen étkezni, akkor a legegyszerűbb, ha előállítjuk magunknak házilag. A recept nagyon egyszerű, nem kell más hozzá csak egy pohár natúr joghurt, bármilyen gyümölcs, amit szeretünk és egy turmixgép. A házi gyümölcsös joghurt készítésének a menete a következő: öntsük bele a natúr joghurtot a turmixgépbe, majd darabokban tegyük hozzá a választott gyümölcsöt.

Ez lehet sárgabarack, eper, málna, fekete szeder, ribizli, alma, körte stb. Egyedül a nagyon lédús gyümölcsöket nem ajánljuk, mint például a görögdinnye, mert akkor nagyon folyós lesz a házilag készített gyümölcsös joghurt. Ha nem bírjuk a gyümölcsök fanyar ízét, akkor tehetünk a turmixgépbe még mézet vagy valamilyen édesítőszert is. A cukrot nem ajánljuk, hiszen a cél, hogy egészséges dolgot készítsünk.

A turmixolás idejét az határozza meg, hogy mennyire szeretnénk apróra vágni a gyümölcsöket. Ha csak kis ideig turmixolunk, akkor a házi joghurtban maradnak nagyobb gyümölcsdarabok is, de ha tovább keverjük, akkor teljesen eltűnhetnek.

  
Iktatva: Receptek Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014