Gyúrt tészta házilag

Kevés olyan ember van, aki nem szereti a tésztát. Most már rengetegféle kapható a boltok polcain. Mégis a házilag készült tésztának nincsen párja. A gyúrt tészta házilag készítve sokkal ízletesebb, valamint biztosak lehetünk benne, hogy nem fog semmiféle adalékanyagot tartalmazni. Függően attól, hogy mennyire szeretnénk szép sárga tésztát, annyi tojást kell hozzáadnunk.

A legismertebb a gyúrt tészta házilag elkészíthető változatai közül a sima hat tojásos. A hat tojásos kifejezés azt jelenti, hogy egy kg liszthez hat tojást tesznek. Ebből az alap tésztából készülhet vékony vagy vastag metélt, aprókocka, de akár a lasagne lapokat is el tudjuk készíteni.

Gyúrt tészta házilag

Gyúrt tészta házilag

Ha szeretjük a különleges dolgokat, akkor a tésztához keverhetünk kis paradicsom sürítményt, így rózsaszínt, vagy egy kis spenót püré hozzáadásával zöld tésztát kaphatunk. Nagyon mutatósak ezek a gyúrt tészták házilag készítve, ha egyszerre kerülnek tányérra. Az egészségesebb tészta érdekében használhatunk akár durumlisztet, tönkölylisztet vagy épp rozslisztet, de a teljes kiőrlésű liszt is jó választás.

A tésztát ízesíthetjük is. A gyúrt tészta házilag készült változatába szinte bármilyen fűszert belekavarhatunk. Hozzáadhatunk oregánót, bazsalikomot, fekete borsot, de akár a csilit is bele gyúrhatjuk. Így igazán egyedi és különleges tésztát kaphatunk, amihez már csak egy kis szósz kell, és készen is van a kiadós ebéd vagy vacsora.

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013