Gumiabroncs ápolása házilag

A gumiabroncsok ápolása minden felelős autótulajdonos számára kötelező feladat. A gumiabroncsok ápolására akkor kell sort keríteni, amikor megtörténik a leszerelésük. Ősz végén a nyári gumikat télire cseréltetjük vagy aki gyakorlottabb lecseréli magának házilag, és a leszerelt gumiabroncsokat tárolnunk és kezelnünk kell.

Gumiabroncs ápolása házilag

Gumiabroncs ápolása házilag

A kezelés történhet házilag vagy akár szakember segítségével is. Ha házilag oldjuk meg a éppen használatban nem lévő gumiabroncsaink ápolását, akkor a leszerelést követően azonnal mossuk le őket nagyon alaposan, majd hagyjuk állni őket a szabad levegőn míg meg nem száradnak. Miután megszáradtak a felületüket alaposan be kell kennünk. Erre sokan szilikot használnak vagy gumifestéket. Ez a kettő szer van a legnagyobb mértékben a köztudatban, de számos más lehetőség is kínálkozik.

Nyugodtan kérjük ki egy szakbolti eladó véleményét, segítségét a nekünk legmegfelelőbb szer kiválasztásában. Azért nagyon fontos leápolni a külsejét, mert ha nincs megfelelően kezelve, akkor sokkal hamarabb tönkremegy, a kiszáradás következtében el is repedhet a felületén. Tárolni természetesen nem a szabad ég alatt kell, mindenképpen vigyük tető alá, lehetőség szerint zárt helyre.

Láthattuk, hogy a házi ápolás a gumiabroncsok tekintetében egyáltalán nem bonyolult, csak egy kis odafigyeléssel és évente kétszer ősszel és tavasszal a cseréket követően 1-2 órás munkával, évekkel is megnövelhetjük az élettartamukat. Aki nem szeretné ennek a munkának kitenni magát vehet négy évszakos gumiabroncsokat és akkor cseréltetnie sem kell őket.

  
Iktatva: Műszaki Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014