Gomba jelmez készítése házilag

Farsang közeledtével minden kisgyerek szeretne „átváltozni” valamivé. Nagyon sok lehetőség van arra, hogy házilag készítsünk élethű jelmezt. A gomba jelmez készítése házilag egy szórakoztató családi program is lehet, hisz a kis kezek is tudnak segíteni nekünk. Érdemes az alapanyagokat előkészíteni, és akkor jó kis esti szórakozás válhat belőle, míg elkészül a mérges galóca.

A gomba jelmez készítése házilag első lépéseként egy barna kartonból kivágunk egy nagy kört, ami majd a gomba feje lesz. Középen a gyerek fejével megegyező kis karikát vágunk, és itt a széleket óvatosan egy kicsit bevágjuk. A kartonpapír egyik felére fehér, esetleg valamilyen halvány szövegkiemelővel megrajzoljuk a gomba lemezeit.

Gomba jelmez készítése házilag

Gomba jelmez készítése házilag

Piros textíliát vágunk, nagyobbat, mint amekkora a kartonpapír, majd ezt tűzőgép segítségével ráerősítjük a kartonpapír sima felületére. Ahhoz, hogy a gomba jelmez készítése házilag tökéletes legyen, a kis lyukon a karton és a textília közötti részt könnyű zacskóval vagy vékony anyaggal kitömjük, majd elrendezzük.

A gomba jelmez készítése házilag utolsó fázisa, hogy az előre kivágott fehér „pöttyöket” papírragasztó segítségével felragasztjuk a kalapra. Ha a kicsi akarja, akkor krepp papírból még füvet is készíthetünk a derekára. A legtöbb kisgyerek szereti a gomba jelmezt, sőt ha van kézügyességünk, akkor nem csak galócát, hanem bármilyen más gombát is elkészíthetünk.

  
Iktatva: Hobbi, Kreatív Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014