Finom szójajoghurt készítése házilag

Ha valaki nem szereti a tejet vagy érzékeny rá, akkor nyugodtan fogyasszon szójából készült termékeket. Ezeket is ugyanolyan könnyen el lehet házilag készíteni, mint a rendes tejet tartalmazó tejtermékeket. A következőkben a házi szójajoghurt receptje kerül bemutatásra, melyet bárki, a kezdő háziasszonyok is nagyon könnyen el tudnak készíteni.

Finom szójajoghurt készítése házilag

Finom szójajoghurt készítése házilag

A szójajoghurt alapanyaga mindösszesen két alkotóelem: a szójatej és a joghurt. A joghurt helyett joghurtoltó anyagot is lehet kapni már sok helyen. A házi szójajoghurt elkészítésének menete a következő. A szójatejet melegítsük fel gázon körülbelül 40 fokosra, majd keverjünk bele 1-2 evőkanál natúr joghurtot.

Ezután, tegyük termoszba a keveréket, hogy meleg maradjon és pihentessük legalább fél napon keresztül. Mikor letelt az idő, akkor öntsük ki a termoszból. Ha sikerült finom savanykás illatot kell éreznünk. Mivel a recept készen is van, legközelebb vállalkozhatunk nyugodtan a szójatej házilagos elkészítésére is.

Ehhez áztassuk be a babot, majd főzzük meg, és a végén daráljuk, majd szűrjük le. Látható, hogy magának a szójatejnek sem bonyolult az elkészítése, és akkor már tényleg mondhatjuk, hogy teljesen házi szójajoghurtot készítettünk. A kész joghurtot fogyaszthatjuk gyümölcsökkel, lekvárral, puffasztott rizzsel vagy különböző magvakkal is.

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2015