Finom málnaszörp készítése házilag

Málnából általában szörpöt szoktak házilag készíteni. Sajnos a boltokban nagyon drága, de akinek van otthon vagy a rokonságban málnabokra bátran nekiállhat, hiszen már 2 kg érett, finom málnából is érdemes házi szörpöt készítenünk. A gyümölcsön kívül borkősavra, szalicilre és vízre lesz szükségünk. Aki szereti a citromízét azoknak nagyon ajánlatos egy citrom levét kifacsarni és beleönteni, mert a finom málnaízt a citrom még jobban kiemeli.

Finom málnaszörp készítése házilag

Finom málnaszörp készítése házilag

Az elkészítés első lépéseként jó alaposan mossuk meg a málnát, majd lecsepegtetés után tegyük egy jól kimosott 5 literes befőttes üvegbe. Adjuk hozzá a bőrkősavat (5 dkg), szalicilt (fél kiskanál), és ízlés szerint a citrom levét.  Ezután a kezünk segítségével törjük össze az üveg tartalmát, majd engedjünk bele 2 liter hideg vizet.

Ha ezzel készen vagyunk, akkor jön a házi málnaszörp készítésében a várakozási szakasz. A befőttes üvegre tegyünk egy kistányért, ennyi bővel elég a lefedéséhez. A következő egy hétben tartsuk napos helyen. Ha nyár közepén készítjük a házi málnaszörpöt és nagyon meleg van kint, akkor lehet, hogy 3-4 nap után érdemes bevinni a közvetlen napról a házba a málnaszörpünket.

Egy hét után át kell szűrnünk a házilag készített málnaszörpöt, majd egy liter szörphöz egy kg cukrot kell kevernünk.  Nagyon jól keverjük el, addig míg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ezután tegyünk fedőt az üveg tetejére és hűvösebb helyen tároljuk addig amíg el nem fogyasztjuk.

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2015