Fehér szalagfüggöny tisztítása házilag

A szalagfüggönyt nagyon sokan kedvelik, hiszen rendkívül jó beltéri árnyékoló. Természetesen a legjobb hatásfokkal a kültéri árnyékolók rendelkeznek, mint például a redőny, azonban ezek sokkal költségesebbek, így sokan a régen használt beltéri sötétítőfüggönyöket szalagfüggönyökre cserélik ki. A legnépszerűbb szín természetesen itt is a fehér, hiszen rendkívül elegáns és szinte mindenhez nagyon jól passzol.

Fehér szalagfüggöny tisztítása házilag

Fehér szalagfüggöny tisztítása házilag

Sokan mégsem merik a fehér színű szalagfüggönyt használni házilag, mert ezen látszanak meg leghamarabb a szennyeződések. Ha azonban rendszeresen tisztítjuk házilag a szalagfüggönyeinket, akkor nem járhatunk úgy, hogy csúnyán elszíneződnek. A rendszeres karbantartás házilag rendkívül könnyen kivitelezhető, mert speciális eszközöket nem igényel, és ezzel azt is meg tudjuk előzni, hogy az elszíneződött fehér szalagfüggönyök tisztíttatásához szakembert kelljen hívni.

A fehér szalagfüggöny tisztítása történhet mosógépben vagy a kádban áztatással. A leglényegesebb pont, hogy a lamellák ne sérüljenek meg, mert ha elgörbülnek, akkor helyrehozhatatlan kárt okozunk. Érdemes a tisztítás idejére leszerelni a lamellákat és a piszkos fehér szalagfüggönyt házilag domestossal tisztítani.

Ha azonban nincs elszíneződés, csak poros a szalagfüggöny, akkor először száraz majd nedves ruhával töröljük át a helyén. Ha van otthon kézi porszívónk, akkor azt is bevethetjük, hiszen annak nincsen akkora ereje, mint a nagyobbaknak, így nem kell attól tartanunk, hogy a nagy szívóerő megrongálja a lamellákat.

  
Iktatva: Házi praktikák Címkék: , , , , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2015