Fánk sütése házilag: tippek és trükkök

A fánkot mindenki szereti.Ezt az édesség annyira finom, hogy ne csak farsangkor fogyasszuk, hanem az évben bármikor! Egyre azonban vigyázzunk, a szalagos fánk melegen a legfinomabb, ezért mindig közvetlenül az étkezés előtt süssük ki.

Finom szalagos fánk

Finom szalagos fánk

A tökéletes fánk titka nem a hozzávalók mennyiségében rejlik. Apró trükkökkel készíthetjük el a világ legfinomabb házi fánkját, melyek a következőek:
A lisztbe ne csak élesztőt, hanem sütőport is tegyünk.
Ha a tésztájába 1-2 evőkanál rumot teszünk, akkor nem szívja fel a zsiradékot.
A szaggatáskor a poharat, amivel szaggatjuk, minden egyes fánk kiszaggatása előtt lisztbe kell mártani, hogy ne ragadjon.
Ha a házilag szaggatott fánk közepét egy kicsit megnyomjuk, akkor könnyebben fog átsülni, kevesebb olajat szív majd fel.
A forró olajba egyszerre ne tegyünk túl sok fánkot a sütéskor, ugyanis meg fog dagadni, így több hely kell majd neki, mint amikor beletettük az edénybe.
Érdemes házilag közepes lábosban süssük, hogy az olaj ne hűljön ki túl hamar.
Az olaj hőmérsékletének beállítása nagyon fontos. Ugyanis ha túl forró az olaj, akkor mire a külseje már túlsült, a belseje még nyers lesz. Az olajat tartsuk közepes hőmérsékleten.
A fánk házi sütésekor a legfontosabb, hogy először fedővel lefedett edényben süssük, majd a megfordítás után a másik oldalát fedő nélkül.

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013