Fűszeres olaj házilag ajándékba

Ha egy kedves barátnőnk születés- vagy névnapját véletlenül elfelejtettük, és már nincs bolt nyitva, akkor is meg tudjuk lepni egy kis kedvességgel. A fűszeres olaj házilag készítve minden olyan nőnek jó ajándék, aki szeret főzni. Nem kell hozzá sok minden, és pár perc alatt el is készülhetünk vele.

A fűszeres olaj házilag lehet akár fokhagymaolaj is: hámozzunk meg egy fej fokhagymát, szedjük gerezdekre, majd tegyük karcsú üvegbe, végül öntsük fel egyszerű napraforgóolajjal. Ha nagyon sietünk valahová, akkor is pillanatok alatt elkészülhet. Csavarjunk rá jól záródó kupakot, majd tegyünk rá matricát egy olyan felirattal, melyen fel van tüntetve, hogy mi van benne.

Fűszeres olaj házilag ajándékba

Fűszeres olaj házilag

A másik nagy kedvenc, és a legtöbb konyhában használható fűszeres olaj házilag készítve a csilis olaj. Nevéből adódóan ennek az egyik alapanyaga a csili. A csili adagolásával azonban vigyázzunk, ne legyen nagyon erős, hisz nem mindenki szereti, ha nagyon csípős. Két deci olajhoz általában 3-4 pici csilit tegyünk.

A lehetőségek szinte kimeríthetetlenek, hisz tehetünk bele friss zöld fűszereket, egész fekete vagy színes borsszemet, mustármagot, de a borókabogyó is jó választás. A fűszeres olaj házilag készítve nemcsak gyors ajándéknak kitűnő, de akár abban az esetben is megoldás lehet, ha nem tudjuk, hogy mivel ajándékozzuk meg a szeretett személyt.

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013