Füstbomba házilag

Egy partit nagyon jól kiegészíthet, feldobhat egy füstbomba. A füstbomba nagyon látványos, szórakoztató kiegészítő, amelyet egy jó bulin érdemes kipróbálni. Füstbombát beszerezhetünk már készen is, ami nem túl olcsó dolog, ezért – ha már elég idősek vagyunk hozzá – készítsük el mi magunk a füstbombát házilag. Ha még nem vagyunk megfelelő korúak, kérjük egy felnőtt segítségét.

A füstbomba házilag való elkészítéséhez szükségünk van kálium-nitrátra, amelyet gyógyszertárból szerezhetünk be, cukorra, szódabikarbonátra, egy WC papír gurigára, vattára és egy gyújtózsinórra (a cipőfűző is megteszi). Ha már mindent beszereztünk, hozzákezdhetünk a gyártáshoz.

Füstbomba házilag

Füstbomba házilag

Egy edényben összekeverünk 6 kiskanál kálium-nitrátot 5 kiskanál cukorral, és ezt a keveréket elkezdjük melegíteni kis lángon, addig, amíg a cukor kezd karamellizálódni. Addig kell keverni, amíg a massza tejbegríz állagú lesz. Ezután az anyaghoz hozzákeverünk 1 evőkanál szódabikarbonát, és tovább kavargatjuk. Ha színes füstöt szeretnénk készíteni, akkor használjunk organikus porított festéket, amiből körülbelül 2 evőkanálnyi elegendő lesz.

Miután kész a keverékünk, beletöltjük a WC papír gurigába, amelynek oldalába egy ceruzát nyomunk. Hagyjuk az anyagok kihűlni, majd ha kihűlt, eltávolítjuk a ceruzát, és a helyét megtöltjük vattával, mert az jól ég. A vattához csatolunk egy cipőfűzőt, ami gyújtózsinórként szolgál, és már kész is a füstbomba házilag. Füstbombát házilag úgy készítsünk, hogy vigyázzunk saját és környezetünk testi épségére.

  
Iktatva: Hobbi, Kreatív Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014