Fürdősó készítése házilag

A fürdősó használata nagyon közkedvelt azok körében, akik szeretnek egy nagy kád forró fürdőt venni. Sokkal kellemesebbé és lazítóbbá tudja tenni a fürdőzést, ha a vízbe fürdősót is teszünk a habfürdő használata mellett. Egy kicsit a tenger hangulatát tudja vissza hozni.

Fürdősó készítése házilag

Fürdősó készítése házilag

A boltokban kapható fürdősók szépek, mert színesek, de sajnos ennek az az ára, hogy rengeteg mesterséges anyagot tartalmaznak, és emellett nem is olcsóak. Ha van kedvünk otthon nekiállni, akkor inkább készítsük el házilag a saját fürdősónkat. A házilag készített fürdősó hozzávalói: 30 dkg tengeri só (semmiképpen ne sima házi konyhasót használjunk), 4 dkg szódabikarbóna, csepegtetős illóolaj valamint ételfesték.

Az ételfesték helyettesíthető különböző növényekkel is. Például ha sárga színt szeretnénk, akkor használjunk kurkumát. Az elkészítés menete nagyon egyszerű. Az illóolajat kezdjük el kevergetni a sóval. Először érdemes kevesebbet csepegtetni bele, mert elég intenzív tud lenni az illata, majd ha még szükséges, akkor lehet bele tenni utólag is. Ezután jön az ételfesték, ezzel is kevergetni kell.

A színes fürdősó készítéséhez házilag elég nagy türelem kell, mert a cseppek elég soká színezik be az összes sókristályt. Ha igazán mutatós végeredményt szeretnénk, netán ajándékba adjuk, akkor érdemes két különböző színűt gyártani, és egy üvegbe rétegesen rakni, hogy váltakozzanak a színek. Ajándéknak is kiváló.

  
Iktatva: Hobbi, Konyha, Kreatív Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014