Fürdőkád tisztítása ecettel házilag

Ha a fürdőkád tisztításáról esik szó, akkor szinte mindenkinek a hosszú percekig tartó súrolás jut eszébe. Nem szívesen állunk neki a fürdőkád tisztításának házilag, mert sokszor a kitartó súrolás sem hoz olyan eredményt amilyet szeretnénk. A következőkben egy házilag elkészíthető keverék receptjét mutatjuk be annak érdekében, hogy többé ne legyen nyűg a kádtisztítás.

Fürdőkád tisztítása ecettel házilag

Fürdőkád tisztítása ecettel házilag

A recept előtt azonban meg kell jegyezni, hogy minél gyakrabban takarítjuk ki a kádat, annál kevésbé lesz egy-egy tisztítás előtt koszos, és annál kevesebb időt és energiát vesz majd igénybe. A házi kádtisztító hatóanyaga az ecet. Emellett szükségünk lesz egy vízpermetezőre vagy flakonra, illetve mosogatószerre.

A szer elkészítéséhez az ecetet és a mosogatószert majd 1:1 arányban kell összekevernünk, de előbb az ecetet tegyük be egy kis időre a mikróba, hogy felmelegedjen. Ha nem hidegen használjuk az ecetet, akkor sokkal jobban ki tudja fejteni tisztító hatását és hamarabb megtisztul a fürdőkádunk. Az ecetet és a a mosogatószert keverjük össze a flakonban, majd a tisztítószer oszlassuk el a kádon. Ha a csempe is koszos, vízköves akkor arra is mehet.

Ezután 10 perc szünet következik, mikor a házi szer kifejti a hatását. Utána szivaccsal dörzsöljük végig a tisztítandó felületeket, majd zuhany segítségével öblítsük le őket vízzel. Akinek nincs ablaka a fürdőszobán és nem bírja az ecetszagot, nyugodtan használjon az ecet helyett citromsavat, az is ugyanannyira hatékony lesz, és szagmentesen alkalmazható.

  
Iktatva: Házi praktikák Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2015