Fürdőgolyó készítése házilag

Manapság egyre elterjedtebbek a fürdőgolyók vagy más néven fürdőbombák. A funkciójuk tulajdonképpen megegyeznek majdnem a fürdősóéval, de sokkal látványosabb a használatuk, mert vízbe téve, pezsegve oldódnak fel. A boltokban rendkívül sokféle méretben és illatban kaphatóak, azonban sajnos nem lehetünk benne biztosak, hogy nem tartalmaznak mesterséges anyagokat.

Fürdőgolyó készítése házilag

Fürdőgolyó készítése házilag

Sokkal jobban tesszük, ha házilag készítünk magunknak fürdőgolyót, arról nem is beszélve, hogy ajándéknak is kiváló lehet egy születés- vagy névnapra. A házilag készített fürdőgolyó alapja a szódabikarbóna, hiszen ettől fog jól pezsegni. Egy bögre szódabikarbónához mérhetjük nyugodtan házilag a többi hozzávalót, melyek a következőek: fél bögre citromsav, negyed bögre kukorica keményítő, negyed bögre darált zabpehely vagy rizsliszt, kicsi víz, olíva olaj, ízlésünk szerinti illóolaj és esetleg természetes színezékek.

A recept házilag való elkészítéséhez a szódabikarbónát, a kukorica keményítőt és a választott lisztet jól keverjük össze. Ezután a tetszés szerint kiválasztott illóolajat vagy illóolaj keveréket csepegtessük bele, majd ha szeretnénk megszínesíteni, akkor mehet bele a színezék is.

Ha ezzel készen vagyunk, tegyünk bele két kanál olíva olajat, majd nagyon pici vizet. A vizet érdemes lehet spriccelni, mert már kis mennyiségtől is elkezd pezsegni a házi fürdőgolyó a szódabikarbóna miatt. A kész masszát olyan formába érdemes beleönteni, amelyből könnyedén ki tudjuk majd emelni. Ilyen lehet például a szilikon.

  
Iktatva: Hobbi, Kreatív Címkék: , , , , , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014