Fülgyulladás kezelése házilag

A fülgyulladás nagyon kellemetlen betegség. Főleg gyermekeknél jelenik meg, de előfordulhat idősebb korban is. A fülgyulladás kiváltója mindig valamilyen fertőzés, melyet okozhat baktérium és vírus is. Kellemetlen tünetei között a nagyon magas lázat és a hidegrázást említik meg a leggyakrabban.

Fülgyulladás kezelése házilag

Fülgyulladás kezelése házilag

Ha többször jelentkezik fülgyulladás valakinél, akkor előfordulhat, hogy valamilyen ételallergia okozza azt. Ezt kideríteni azonban nagyon hosszú folyamat lehet. A legjobb módszer ha házilag készítjük el az ételeinket és valamilyen allergén összetevőt mindig kihagyunk az étrendünkből. A Fülgyulladás kiváltói között lehetnek a tejtermékek, a tojás, a kukorica, a búzaliszt, de ide sorolhatjuk a mogyorót és a narancsot is.

Általános szabályként elmondható, hogy ha fülgyulladásunk van, akkor minél kevesebb cukorral főzzünk házilag, mert ezek hatással vannak az immunrendszer megfelelő működésére. Ha a fülgyulladás fülfájás is kíséri, hasznos lehet a házilag készített meleg borogatás. Ennek elkészítése nagyon egyszerű. Csak sót kell felmelegítenünk, majd egy tiszta zsebkendőbe vagy konyharuhába tekerve már tehetjük is a fülünkre.

Házilag a természetes növények használta is segíthet a fülgyulladás kezelésében. A legegyszerűbb, amit otthon is elkészíthetünk az a kamilla virágából készített főzet. Mikor készen van, hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd cseppentsünk pár cseppet a fülünkbe és pihenjünk egy kicsit.

  
Iktatva: Egészség, Életmód Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014