Elefánt jelmez készítése házilag

Sok gyerek kedveli az elefántokat, épp ezért nem meglepő, hogy a farsangi bulikról sem hiányzik ez a kedves figura. Bár az elefánt jelmez készítése házilag igényel némi varrástudást és egy kis ráfordított időt, de ha mi magunk készítjük otthon, akkor biztosak lehetünk abban, hogy gyerekünk egyedi lesz a maszkabálon.

Mielőtt nekifognánk az elefánt jelmez készítésének házilag, be kell szereznünk a testéhez szükséges szürke anyagot. Legolcsóbban turkálóban kaphatunk szürke plüss vagy polár anyagot. Még egy kicsi gyerek esetében is viszonylag sok anyag szükséges, hisz a farkat valamint az ormányt és a füleket is ebből kell majd kialakítanunk.

Elefánt jelmez készítése házilag

Elefánt jelmez készítése házilag

Miután megvan az anyag, legegyszerűbb, ha két nagy kerek anyagot vágunk ki, egyet a hasnak, egyet a hátnak, majd téglalap alakúakat a négy lábnak, végül ezeket összevarrjuk. Az elefánt jelmez készítése házilag megoldható még az interneten található szabásminták egyikével is. Ha tudunk varrni, viszonylag könnyű dolgunk van.

Az elefánt jelmez készítésének utolsó és talán legkönnyebb lépései a paták, az ormány és a fülek kialakítása. A patákat fekete vastag kesztyű és hasonló zokni segítségével oldhatjuk meg. Az ormányt és a füleket rá lehet varrni egy szürke sapkára.  Ezeket érdemes kicsit kitömni, hogy legyen egy kis tartásuk, így sokkal inkább hasonlít majd az igazi elefántra.

  
Iktatva: Hobbi, Kreatív Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014