Egyszerű fűszersó készítése házilag

Az egyszerű fűszersó otthoni elkészítésének a lényege, hogy sót és egy tetszőlegesen kiválasztott fűszert összekeverünk és már készen is van a házilag készített fűszersónk. A fűszer kiválasztásának alapjául a készíteni kívánt étel, valamint a család ízlése szolgáltathatja az alapot. Leggyakrabban húsok sütésébél és grillezésnél használjuk őket.

Egyszerű fűszersó készítése házilag

Egyszerű fűszersó készítése házilag

Boltokban is kaphatóak, azonban érdemesebb házilag elkészíteni az egyszerű fűszersót, hiszen a bolti változatok nemcsak a fűszert és a sót tartalmazzák, hanem különböző adalékanyagokat is amelyek például puhítják a húst. Ez alapesetben nem rossz ötlet lenne, csak a mesterséges összetevők miatt jobb elkerülni.

A következő lista ételek szerint tartalmazza azokat az egyszerű fűszersókat, amelyeket érdemes használni a sütés-főzés során.
Saláták, padlizsán, pulykamell: Só és bazsalikom.
Grillezett szárnyasok: Só és majoranna
Birkahúsból készült ételek: Só és szegfűbors
Levesek: Só és zöldségkeverék
Hal: Só és citrom vagy narancshéj reszelve
Zöldségek (grillezett, párolt): Só és bors
Zöldségek, sültek: Só és kakukkfű
Gomba: Só és rozmaring
Az egyszerű fűszersók házilagos felhasználása a következő módon történik: Az elkészíteni kívánt húsokat vagy zöldségeket kívülről jól bekenjük fűszersóval és attól függően, hogy mennyire szeretjük fűszeresen fél-egy órát állni hagyjuk és csak utána sütjük vagy grillezzük meg az elkészíteni kívánt ételt. A fűszersók felhasználási területei nagyon sokrétűek. Használják őket még ivókúrákhoz, bőrápoláshoz illetve fogápoláshoz is.

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , , , , , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2015