Egészséges szaloncukor házilag

Karácsony táján szinte mindenki vásárol szaloncukrot. Manapság már, mint a legtöbb édességnek, a szaloncukornak is van házilag készíthető egészséges változata. Ez nagyon fontos, főleg Karácsony táján, amikor mindenki egy kicsit többet eszik a kelleténél és ez az édességekre is igaz. A recept nagyon egyszerű, bárki nyugodtan megpróbálkozhat az elkészítésével házilag, a kezdők is biztos sikerre számíthatnak.

Egészséges szaloncukor házilag

Egészséges szaloncukor házilag

Az alapanyagokat tekintve nem lesz szükségünk sok mindenre, mindösszesen mazsola, mogyoró, reszelt citromhéj, fahéj, méz és kókuszreszelék szükséges. A szaloncukor készítésének első lépése, hogy fél kg mazsolát meleg vízbe be kell áztatni és otthagyni annyi ideig, amíg jól meg nem duzzad. Ha megduzzadt, akkor le kell csepegtetni és le kell darálni. Ezután a ledarált mazsolát összekeverjük 20 dkg darált sótlan mogyoróval és megy még bele 10 dkg kókuszreszelék.

A házi szaloncukrot is kell természetesen fűszerezni, ennél a változatnál reszelt citromhéjat és fahéjat érdemes használni. Ahhoz, hogy a házi szaloncukor masszája összeálljon, mézet kell beletennünk, de vigyázzunk, hogy ne legyen túl folyós a tészta. Ha készen vagyunk, akkor kis szaloncukor alakú darabokat formázzunk belőle.

Akinek van kedve, nyugodtan készíthet díszes csomagolást neki és egyesével becsomagolhatja, de elég lehet megforgatni kókuszreszelékben vagy valamilyen durvára tört magban (dió, mogyoró, mandula). Mivel ez egy egészséges házi szaloncukor receptje nem forgattuk be csokoládéba. Aki nem bírja ki nélküle, az mindenképpen magas kakaótartalmú étcsokit használjon a szaloncukrok bevonásához.

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , , , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2014