Desztillált víz házilag

A kutatásoknak köszönhetően egyre többen ismerik fel, hogy desztillált vizet fogyasztani sokkal egészségesebb, mint csapvizet. A csapvíz rengeteg sót, esetleges gyógyszermaradványokat, valamint hormonokat tartalmazhat. Desztillált víz házilag is előállítható. Általában két módszer közül választhatunk. Az egyik időigényesebb, míg a másik hatásosabb.

A desztillált víz házilag előállítható egy egyszerű lábas segítségével. Sima csapvizet tegyünk fel főni, majd fedjük be. A víz forrása során a fedőre csapódik le a desztillált víz. Időről időre a fedőn lévő páracseppeket csepegtessük le egy másik edénybe. Erről a módszerről jó tudni, hogy sok csapvízből kis mennyiségű desztillált víz lesz. A fedőt is kell néha cserélni, mert ahogy felmelegszik, kevésbé fog lecsapódni a desztillált víz.

Desztillált víz házilag

Desztillált víz házilag

A másik lehetséges módszer a desztillált víz házilag kivitelezhető módszerei közül, ha egy kuktát átalakítunk. Kissé időigényes átalakítani, de megéri, hisz sokkal nagyobb mennyiséget tudunk így előállítani. Ennek a módszernek a segítségével tíz liter csapvízből öt liter desztillált víz lesz.

Desztillált vizet házilag nem csak fogyasztásra jó készíteni, de például a vasalókba vagy a kazánokba is szükség van rá. A boltokban a legtöbbször csak ioncserélt víz kapható. Épp ezért fontos, hogy házilag mi is tudjunk előállítani desztillált vizet.

  
Iktatva: Energia, Víz Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013