Csokoládéfolt eltávolítása házilag

A csokoládénak rengeteg fajtája létezik.Táblás, kicsi, nagy, tej, ét fekete, fehér. A csokoládét mindenki szereti. Azonban van olyan, hogy vagy a ruhánk vagy a szobában például a szőnyeg vagy valamelyik bútor is “találkozik” a csokival. Ilyen esetben sem kell megijednünk, mert a csokifolt kiszedésének számtalan házilag könnyen alkalmazható módszere ismert.

Csokoládéfolt eltávolítása házilag

Csokoládéfolt eltávolítása házilag

Ha a csokifolt textilen található, akkor a legegyszerűbb házilag is alkalmazható módszer ha glicerint teszünk a foltra és elkenjük, majd itatóspapír közé fogjuk, ekkor ugyanis az itatóspapír felszívja a csokoládét, és az eltűnik az anyagról. Ha nagyon nagy folttal állunk szemben akkor lehet, hogy ki kell cserélnünk a papírt, hogy az össze kijöjjön az anyagból. Ha nem működik a fent említett módszer, vagy nincsen kéznél itatóspapírunk, de van otthon 70 %-os alkoholunk akkor az alkoholt csepegtessük vízbe és ezzel dörzsöljük ki a foltot.

Ha a szőnyeg lett csokifoltos, akkor más módszerhez kell házilag folyamodnunk. Benzinnel átitatott ruhával kell a szőnyeg szélétől a közepe felé haladva felitatnunk a csokoládéfoltot. Másik házilag könnyen alkalmazható módszer ha a foltot hintőporral szórjuk be és egyszerűen kiporszívózzuk a szőnyegből. Ha véletlen közben egy kicsit elszíneződött a szőnyegünk akkor alkoholt és vizet 1:1 arányban keverjünk össze és ezzel tüntessük el az elszíneződéseket. Ha benzinnel dolgozunk az ablak mindig legyen nyitva!

  
Iktatva: Konyha Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013