Csillagos plafon készítése házilag

Ha nem szeretnénk, hogy lámpaoltás után teljes sötétségben feküdjünk, akkor ennek a kiküszöbölésére egy jó megoldás lehet a csillagos plafon elkészítése házilag. Az eljárást főleg gyerekszobákba ajánljuk, hiszen a kicsik sokszor félnek a sötétben vagy egyszerűen csak nincsen kedvük aludni menni. Ha házilag csillagos plafont készítünk nekik, akkor talán könnyebben rávehetjük őket, hogy ideje lenne már aludni menni.

Csillagos plafon készítése házilag

Csillagos plafon készítése házilag

A csillagos plafon eredetileg egy festmény. Lámpaoltás után 3D-s képet ad a szoba plafonján az égboltról. Nappal nem látszik egyáltalán, csak a sötétség bekövetkeztével, mint ahogyan a valóságban is történik. A csillagos plafon elkészítését ma már számtalan cég vállalja elég borsos áron, azonban ha ügyesek, kreatívak vagyunk és van egy kis fantáziánk az eredeti ajánlathoz hasonlót házilag is el tudunk készíteni magunknak, ráadásul fillérekből.

A csillagos plafon házilagos elkészítéséhez szükségünk lesz öntapadós matricákra. Olyan matricákat vásároljunk, amelyek fluoreszkáló anyagból készültek, így amíg nappal van a fény segítségével feltöltődnek, majd éjjel, sötétben világítani fognak. Ilyen matricákat játékboltokban vagy hobbi boltokban tudunk vásárolni. Az alakzatok között szerepelhet a hold, sok csillag, bolygók, esetleg űrhajó vagy üstökös.

A megvásárolt matricákat először a földön helyezzük el, tervezzük meg előre alaposan a házilag kialakítani kívánt kompozíciót, ugyanis ha ha rossz helyre ragasztjuk fel a csillagos plafon elemeit, akkor már leszedés után másodjára nem fognak ugyanolyan jól ragadni. A csillagos plafon remek ajándék lehet, például születésnapra vagy névnapra is.

  
Iktatva: Hobbi, Kreatív Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2015